Sakız Lekelerini Çıkarma
Çocuklar balonlu sakız ve çikleti çok sever. Ancak sakızlarını sık sık patlatma veya ağızlarından çıkarma eğilimindedirler. Böylece, sakızın sonu halı, saçları ve hatta giysilerinde geliyor.
Sakız Lekelerine Genel Bakış
Çiklet, balonlu sakız ve Hindistan aromalı gutka gibi farklı sakız türleri mevcuttur. Tüm bu sakızların ortak bir yönü vardır: yapışkanlık. Bu nedenle çamaşır makinesinde kendiliğinden çıkması olası değildir. Bu lekelerden kurtulmak için birkaç ilave adıma ve biraz daha çabaya ihtiyacınız olacaktır.
Sakız Lekelerinin Çıkarılması: Adım Adım
- Bir Persil deterjan seçin
- Isı veya buzla ön işleme tutun
- Sertleşen sakızı çıkarın
- Persil Gülün Büyüsü Jel veya Persil Renkliler deterjanı doğrudan lekeli bölgeye uygulayın
- Yıkayıp durulayın
- Lekenin çıktığından emin olun
Bir Deterjan Seçin
Sakızı çıkarmak için çoğunlukla ısı veya buz kullanılır. Sakızı ısıtmak için saç kurutma makinesi veya ütü kullanabilirsiniz. Dondurmak için birkaç buz küpü yeterlidir.
Bunun ardından giysinin rengine ve kumaş türüne uygun bir deterjan ve leke çıkarıcıya ihtiyacınız olacaktır. Beyaz giysilerde Persil Gülün Büyüsü Toz veya Persil Gülün Büyüsü Jel kullanın. Renklilerde Persil Toz Renkliler veya Persil Renkliler kullanın. Hassas kumaşları daima Perwoll ile elde yıkayın.
Bölgede Ön İşlem Uygulama
Sakızın kolayca çıkması için dondurulması basit bir işlemdir. Donana kadar üstüne bir buz küpü koyun, ardından sakızı kaşık veya kör bir bıçakla kazıyın.
Sakızın ısıtılması biraz daha karmaşıktır. Saç kurutma makinesi ile sakızı yumuşatın, ama eritmeyin. Ardından ütü tahtasının üstüne bir parça karton koyun ve sakız kartonla temas edecek şekilde giysiyi üstüne serin. Orta sıcaklıktaki ütü ile giysinin arkasını ütüleyin. Birkaç dakika içinde sakız kartona yapışacak kadar yumuşar ve giysiden kolayca çıkarılabilir.
Sakızın ana kısmı çıktıktan sonra kalıntılara Persil Gülün Büyüsü Jel veya Persil Renkliler deterjanınızla ön işlem uygulayın.
Yıkayıp Durulayın
Giysiyi her zamanki gibi yıkayın. Kalıntılar da çıkacaktır.
Lekeyi Kontrol Edin
Giysiyi kurutucuya atmadan önce daima lekenin çıktığından emin olun. Aksi halde ön işlem adımlarını tekrar edin.
Özel Çamaşır ve Kumaş Türlerinden Sakız Lekelerini Çıkarma
Belli kumaş ve çamaşır türlerinden sakız kalıntılarını çıkarırken dikkatli olun. Bu, dondurma işlemi sırasında daha da önemlidir. Narin işlemelere zarar vermemek veya narin iplikleri çekmemek için çevresindeki sakız parçalarını cımbızla alın.
Kumaş sadece elde yıkanabilir yapıdaysa, sakız lekesi çıkarma işlemi sırasında Perwoll kullanmaya dikkat edin.
Beyaz Giysilerden Sakız Lekelerini Çıkarma
Beyaz giysilerden balonlu sakız kalıntılarını çıkarmak için çoğunlukla yukarıdaki adımlar uygulansa da, bu kuralın istisnaları mevcuttur. Özellikle gıda boyası içeren veya şeker açısından zengin olan bazı sakızlar, giysilerinizde ayrıca leke oluşturur. Balonlu sakızı çıkarttıktan sonra, yıkama öncesinde lekeyi olabildiğince çıkarmak için Persil deterjanla işleme tutmaya dikkat edin.
Sakız her yere bulaşabilir, özellikle çocuklarınız varsa. Ancak endişelenmeyin, Persil varken sakız lekelerini çıkarmak o kadar zor değildir.